Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

annareti

Anna-réti kápolna - adományszámláló


Az adományokból eddig 54 984 675 Ft (átutalva az Egyházmegyének) + 38 029 390 Ft gyűlt össze. Köszönjük a támogatóknak!

Civil közösségek és egyházi képviselők immár nyolcvan éve szorgalmazzák, hogy épüljön meg a „Szűz Mária, a Világ Királynője Engesztelő Kápolna” az Anna-réten, amely célra a főváros területet adományozott az egyháznak az Anna-rét mellett. Az építkezés 1944 decemberében megkezdődött, azonban a szovjet csapatok érkezése miatt leállt, az építőanyag eltűnt. A háború után új, nagyobb szabású tervek készültek Mindszenty József bíboros jóváhagyásával, és 1947-ben megtörtént az alapkőletétel. A kommunista államhatalom azonban közbeszólt, és a szerzetesrendek feloszlatásával egyidejűleg a kápolna megépítésének is gátat szabott.

A rendszerváltás után, 1992-ben Salamin András és családja egy aprócska kápolnát emelt az Anna-réten. A hívek azonban nem mondtak le korábbi terveikről: megalapították a Világ Királynője Engesztelő Mozgalom Alapítványt annak érdekében, hogy a Natália nővér látomásában megjelenő kegyhely megvalósulhasson az eredeti helyszínen.
(Az Alapítvány nem azonos a Svábhegyi Világ Királynője Engesztelő Kápolna Egyesülettel, amely csak a Natália nővér látomásában szereplő templom megépítését támogatja, a pályázaton nyertes, a Normafa természeti környezetéhez igazodó tervet nem.)

Az értékes természeti környezetre tekintettel a leendő kápolna korábban tervezett alapterületének jelentős csökkentése mellett az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye és a Hegyvidéki Önkormányzat is a kezdeményezés mellé állt. Három évvel ezelőtt közös pályázatot írtunk ki arra kérve az építészeket, hogy a környezetvédelmi szempontokat is figyelembe véve készítsenek vázlatos terveket egy szabadtéri miséző- és emlékhely kialakítására, ami az Anna-réten átfutó Mária-zarándokutak találkozásában zarándok-pihenőhelyként is használható. A pályázat komoly szakmai érdeklődést váltott ki, 59 db érvényes pályamű érkezett. A megvalósításra kiválasztott terv egyik erénye a többfunkciós használat. Az épület zárt állapotban kis, tizenkét férőhelyes kápolnaként működik, míg a rét felé kinyitva nagyobb létszámú szabadtéri mise megtartására is alkalmas. A megépítése biztosítaná, hogy az Anna-réten az egyébként is rendszeresen megtartott vallási összejöveteleket méltó környezetben, de a természetvédelmi terület komoly igénybevétele nélkül lehessen megrendezni.

A KÁPOLNA ENGEDÉLY SZERINTI MEGÉPÍTÉSÉNEK BECSÜLT KÖLTSÉGE 127 MILLIÓ FT, AMELYHEZ KÖSZÖNETTEL FOGADJUK AZ ADOMÁNYOKAT AZ ALÁBBI SZÁMLASZÁMRA: 12001008-00155297-05200008 (ANNA-RÉT ADOMÁNY)
A SZÜKSÉGES ÖSSZEG ÖSSZEGYŰJTÉSÉT KÖVETŐEN, REMÉNYEINK SZERINT LEGKÉSŐBB 2024-BEN ELKEZDŐDNÉNEK AZ ÉPÍTÉSI MUNKÁK.*

Számla tulajdonosa: Budapest Főváros XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat

Számlavezető bank: Raiffeisen Bank Zrt.

Annaréti Kápolna Adomány IBAN: HU29 1200 1008 0015 5297 0520 0008

SWIFT: UBRTHUHB

Ha szeretne támogatói szerződést kötni, kérjük, jelezze ezt az igényét az onkormanyzat@hegyvidek.hu e-mail címen.

*Adományaikat az építési engedélynek megfelelő megvalósítás céljára fogadjuk.

Anna_reti_Engesztelo_Kapolna_adomanygyujtes_page-0001Anna_reti_Engesztelo_Kapolna_adomanygyujtes_page-0002