Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Közlemény

Az idősek ellátása zavartalan lesz, nem zárnak be az óvodák, bölcsődék - Takarékosságról és rezsitámogatásokról dönthet csütörtökön a képviselő-testület

A szükséges takarékossági intézkedések mellett különböző rezsitámogatásokról is tárgyal a Hegyvidéki Önkormányzat képviselő-testülete. A szeptember 22-ei ülésen tárgyalandó előterjesztés alapelve, hogy az önkormányzat bölcsődét, óvodát, egészségügyi intézményt nem zárat be. Az ápolást, gondozást igénylő idősek ellátása is zavartalan lesz. Az előterjesztés a kerületben működő nyugdíjas klubok téli szüneteltetésére tesz javaslatot.A javaslatok között szerepel egy „Energia Veszélyhelyzeti Működési Alap” és egy „Energia Veszélyhelyzeti Fejlesztési Alap” létrehozása is.

Emellett téli rezsitámogatás néven a rászorultak részére havonta 13 ezer forintos támogatást tervez bevezetni az önkormányzat. A javaslat szerint az önkormányzat az étkezés díjak emelését is átvállalja a családoktól ez év végéig. A helyzetre tekintettel elhalasztani tervezzük az önkormányzati lakások bérleti díjának megemelését.

A tervezetről tehát csütörtökön tárgyal a képviselő-testület, az ott meghozott döntésekről természetesen tájékoztatjuk majd a közvéleményt.