Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Új tér kialakítása a Zugligetben - Szavazzon Ön is az elnevezésről!

Terkep2

A folyamatosan növekvő gyermeklétszám miatt a Zugligeti Általános Iskola „kinőtte” régi épületét, ezért a Hegyvidéki Önkormányzat úgy döntött, hogy a szomszédban, a hajdani Fácán vendéglő épületének felújításával, valamint ahhoz kapcsolódóan egy új szárny kialakításával bővíti az intézményt. A felső tagozatosok számára összesen nyolc osztálytermet, két kisebb csoporttermet és két előadót alakítanak ki, valamint lesz továbbá egy 15x30 méteres tornaterem is.
A környezet rendezése kapcsán biztonságos átkelőhely épül az intézmény jelenlegi és leendő egységei között.
A parkolási gondokat a Fácán területén létesítendő parkolóhelyekkel kívánják megoldani, ahol a szülők lerakhatják járműveiket, amíg gyermeküket bekísérik az iskolába. A buszközlekedés a 155-ös járat végállomásának átépítésével válhat gördülékenyebbé. Az átalakításokkal a közlekedési csomópontból valódi tér lesz, amelynek keressük a nevét.

A Hegyvidéki Önkormányzat az idén nyár elején meghirdette a lakosság körében, hogy tegyenek javaslatot a tér elnevezésére.

A beérkezett ötletek, javaslatok alapján 5 olyan elnevezést választottunk, amely kerületi, szorosabban véve zugligeti kötődésű. Szeretnénk, ha ezek közül az itt élők választanák ki azt az elnevezést, amelyet a hegyvidéki önkormányzat képviselő-testülete a közterületek elnevezésében illetékes Fővárosi Közgyűlés elé terjeszt.


Vegyen részt Ön is a szavazásban!