Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Védőmaszkokat vásárolt az önkormányzat

Védőmaszkokat vásárolt az önkormányzat

Saját forrásaiból jelentős mennyiségű védőmaszkot vásárolt az önkormányzat, az első csomagokat Fonti Krisztina alpolgármester adta át a Böszörményi úti házi gyermekorvosi rendelő munkatársainak. Az FFP2 minősítésű maszkokat az egészségügyi személyzet használja majd, míg a sebészi maszkokat a páciensek kapják. A kerületi fenntartású háziorvosi rendelők, valamint a szociális intézmények munkatársait folyamatosan ellátják ezzel a rendkívül fontos védőfelszereléssel, amiből az önkéntes munkát vállalóknak is jut.

Fonti Krisztina elmondta, hogy az önkormányzat mindent megtesz a dolgozói, és a kerületben élők biztonsága érdekében. Ennek egyik megnyilvánulása a maszkok biztosítása.

maszk01

„Most kétféle maszkot hoztunk, az FFP2 besorolásnak megfelelő KM95-ös típusúakat az orvosoknak, nővéreknek, asszisztenseknek szánjuk, míg a sebészi maszkokat a rendelésre jövő páciensek kapják. Ezzel sokkal kisebb lesz a fertőzés veszélye” – magyarázta az alpolgármester, aki kiemelte, hogy a kerület képes ellátni megfelelő minőségű maszkokkal az egészségügyi dolgozóit.
És nemcsak őket, hiszen elsőként a háziorvosi rendelők, a fogászatok, a védőnők kapnak maszkokat, a kör azonban folyamatosan bővül az idősellátásban, a házi betegápolásban, az otthoni ellátásban résztvevőkkel.

„De juttatunk maszkokat azoknak is, akik gyermekekkel találkoznak, így az ügyeletes óvodák dolgozóinak, valamint az ügyfelekkel személyesen találkozó önkormányzati munkatársaknak” – emlékeztetett Fonti Krisztina hozzátéve, hogy a Hegyvidéki Segítő Központ önkénteseinek a kezdetektől adtak maszkokat és kesztyűket, hiszen ők napi szinten találkoznak a segítséget igénylő, és a vírus veszélyeinek a leginkább kitett idős emberekkel.