Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

A szülők óvatosak, hiszen a járványnak még nincs vége

A szülők óvatosak, hiszen a járványnak még nincs vége

A Hegyvidéken élő szülők kevesebb mint a fele vitte ma bölcsődébe, illetve óvodába a gyermekét - derül ki a pünkösdi hosszú hétvége utáni első nap adataiból.

A kormány rendelete szerint az óvodák és a bölcsődék a fővárosban mától tértek vissza a járványhelyzet előtti normális működési rendhez. Az intézményeknek külön igazolás nélkül is fogadniuk kell a gyerekeket, nyáron egy intézmény legfeljebb két hétre állhat le.

A járvány veszélye még nem múlt el, így aki teheti, otthon marad a gyerekével, és jórészt azok igénylik az óvodai, bölcsődei szolgáltatást, akik a munkájuk miatt nem tudják másképp megoldani a felügyeletet.

A XII. kerületi, önkormányzati fenntartású óvodákban a gyereklétszám 1588, közülük kedden 673 gyerek volt oviban. Az előzetes jelzések alapján a hét további napjain sem várható jelentős növekedés. Hasonló a helyzet a bölcsődékben is: itt az összlétszám (338 fő) alig negyven százaléka vette igénybe a bölcsődei szolgáltatást.

Az óvoda/ bölcsőde látogatása mellett döntő szülőktől az egészségügyi előírások maximális betartását kéri az Önkormányzat. Ennek megfelelően az óvodába belépő szülőknek kötelező a maszk viselése, a kapuban a szintén kötelező kézfertőtlenítésre lehetőséget biztosítunk.

Az Önkormányzat az óvónőket, gondozónőket folyamatos teszteléssel szűri koronavírusra.