Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Szigorításokat rendelt el a Kormány

Szigorításokat rendelt el a Kormány

Az óvodák és az általános iskolák április 7-ig tartó bezárását, valamint az üzletek és a szolgáltatások március 8-tól március 22-ig tartó zárását jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki online sajtótájékoztatón.

A Hegyvidéki Önkormányzat a zárás idejére két óvodában biztosít ügyeletet azon gyerekek számára, akiknek a szülei nem tudnak otthon maradni.

Ügyeletes óvodák:

  • Mackós Óvoda (Németvölgyi út 46.)
  • Hegyvidéki Mesevár Óvoda (Diós árok 1-3.)


    A Hegyvidéken az önkormányzati fenntartású bölcsődék egyelőre nyitva tartanak. Azonban itt is kérjük a szülőket, hogy az étkezés biztosítása érdekében jelezzék az e-menza rendszerben, ha igénybe veszik a bölcsődei szolgáltatásokat.

A maszkhasználhat mindenhol, így a Hegyvidék valamennyi közterületén kötelező.

A koronavírus-járvány terjedésének csökkentése érdekében meghozott szigorításokról Gulyás Gergely miniszter elmondta, az üzletek március 8-tól március 22-ig lesznek zárva, kivéve az élelmiszerboltok, a patikák, a drogériák és a benzinkutak. Március 8-tól március 22-ig minden szolgáltatás szünetel a magánegészségügy kivételével - tette hozzá.

Gulyás Gergely közölte, a konditermeket is be kell zárni két hétre, az igazolt sportolók edzései, meccsei kizárólag zárt kapuk mögött lehetnek. A parkok, arborétumok nyitva lesznek, a szabadtéri sporttevékenység olyan sportok esetében, ahol tartható a másfél méteres távolság, megengedett - részletezte.

A miniszter arra kért minden munkaadót, ahol lehetséges, biztosítsa az otthoni munkavégzést, különös tekintettel a gyermekes családok esetében.

A maszkhasználat szabadtéren mindenhol kötelező - hangsúlyozta. Szigorításról számolt be a személyi határforgalomnál. A tranzit- és teherforgalmat nem korlátozzák.

A főbb intézkedések:

  • Az óvodákat és az általános iskolákat április 7-ig bezárják. A digitális oktatás részleteit kidolgozzák.
  • Az üzleteket március 8-tól március 22-ig két hétre bezárják. Ez alól kivétel az élelmiszerbolt, a patika, a drogéria és a benzinkút.
  • Ugyanebben az intervallumban minden szolgáltatás szünetel, kivéve a magánegészségügy.
  • Az edzőtermeket két hétre be kell zárni, az igazolt sportolók meccsei és edzései zárt kapuk mögött tarthatók csak meg. A parkok, arborétumok nyitva lehetnek, a szabadtéri sporttevékenység lehetséges, másfél méteres távolságtartással.
  • Mindenkit arra kérnek, ahol otthoni munkavégzésre van mód, biztosítsák ennek a lehetőségét.
  • A maszkhasználat szabadtéren mindenhol kötelező.
  • Szigorítják a határátlépést a személyforgalom tekintetében.
  • A már létező szállodákra és vendéglátóiparra vonatkozó bértámogatást- és adókedvezményeket kiterjesztik mindazokra a szektorokra, amelyeknek most be kell zárnia.

A kormányzati intézkedések részleteit a rendeletnek a Magyar Közlönyben történő kihirdetése után lehet megismerni.