Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

RÉSZLEGES SIKER AZ 59-ES VILLAMOS ÜGYÉBEN

RÉSZLEGES SIKER AZ 59-ES VILLAMOS ÜGYÉBEN

Évek óta jelzi Fonti Krisztina alpolgármester a főváros vezetésének, hogy az utasok biztonsága érdekében milyen sürgető lenne az 59-es villamos nyomvonalának teljes felújítása. Közösségi oldalán az alpolgármester örömteli fejleménynek nevezte, hogy a sokszor megfogalmazott kérés meghallgatásra talált, és sikerült elérni, hogy a főváros végre elkezdje az 59-es villamos talpfáinak felújítását. A pontos menetrendről ugyan nem tájékoztatták az önkormányzatot, annyi azért ismert, hogy július 22-ig vágányzár van az 59-es vonalán, és ebben az időszakban pótlóbuszok közlekednek.

„Az érintett hegyvidéki lakosokkal együtt bízom abban, hogy valamennyi általunk korábban többször is jelzett problémát orvosol majd a főváros” – hangsúlyozta az alpolgármester. Hozzátette: továbbra is fennáll ugyanakkor az a biztonságos közlekedés szempontjából nagyon fontos igény, hogy végre alacsonypadlós, ezáltal akadálymentes szerelvények közlekedjenek ezen a vonalon.

Ebben az ügyben egyelőre nem lépett a főváros, pedig az 59-es villamoson, amellyel a Farkasréti temető és a Szent János Centrumkórház is megközelíthető, sok idős ember utazik. Számukra és a kismamák, a mozgásukban korlátozottak számára is elengedhetetlen lenne az alacsonypadlós szerelvények mielőbbi üzembe állítása. Ezt tehát továbbra is várja és nyomatékosan kéri az önkormányzat a főváros vezetésétől.

A cikk a Hegyvidék Újságban jelent meg.