Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

beteg_fa04

A MOMKult fáinak vizsgálatáról tájékoztatták a lakosságot

Több mint 164 fát vizsgáltak meg a szakemberek a MOMKult és tagintézményeinek területén az elmúlt hetekben. Az eredményről lakossági bejárást tartott az intézmény és a Hegyvidéki Önkormányzat. A vizsgálat során kiderült, hogy a vizsgált fák közül a legértékesebbeket meg lehet menteni, mintegy 30 fa azonban menthetetlen.

beteg_fa08

Ezek közül több veszélyt is jelenthet, az egyik fa például a MOMKult kertjében lévő színpad nézőtere felé dől, ahol többnyire a gyerekprogramok nézői ülnek.

beteg_fa02

A kivágásokra néhány héten belül, még a fészkelési időszak előtt sor kerül. A beteg fák gyógyítása is ebben az időszakban történik. A kivágott fák helyére az önkormányzat újakat ültet. A fák egészségügyi adatait is tartalmazó favizsgálati adatlapok alábbi linkre kattintva érhetőek el: Favizsgálati jegyzőkönyvek | Hegyvidéki Önkormányzat (hegyvidek.hu)

Mint arról hírt adtunk, a fővárosi Főkert közel 70 fa egészségügyi okból történő kivágását készíti elő a Hegyalja út két oldalán, a 11. és a 12. kerületben. A kivágásokat a Főkert várhatóan még ebben a hónapban megkezdi. A Hegyvidéki Önkormányzat ezeket a fákat is teljes egészében pótolni fogja tavasszal.