Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Kovács Kati énekelt az idősek világnapján

Kovács Kati énekelt az idősek világnapján

A régi ház körül, Most kéne abbahagyni, Indián nyár – ezeket a klasszikus slágereit is elénekelte Kovács Kati énekesnő mintegy hatszáz kerületi nyugdíjas előtt a MOM Kulturális Központban, ahol az idősek világnapja alkalmából szervezett ünnepséget a Hegyvidéki Önkormányzat. A résztvevőket – külön kiemelve „rangidősként” a 95 éves dr. Solti Mihálynét, Nelli nénit, aki ötven évig gyakorolta hivatását óvónőként – a kerület polgármestere köszöntötte a rendezvényen.

pokorni_zoltan_nelli_neni03

Pokorni Zoltán a műsort megelőzően arról beszélt, hogy felnőtt egy korosztály, amely soha életében nem látott háborút, most azonban azt kell megélnünk, hogy a szomszédunkban háború dúl. Kiemelte, hogy a háború közvetlen hatása az energiaárak robbanásszerű növekedése, ami miatt az önkormányzatnak is takarékoskodnia kell, így több helyen, köztük a MOM Kulturális Központban is szünetet kell majd elrendelni a jövő év első három hónapjában.

A polgármester elmondta, hogy az elmúlt hetekben sorra vették a „fontos és még fontosabb” feladatokat, és arra jutottak, hogy a szülők munkahelyének megőrzése érdekében elsődleges a bölcsődék, óvodák működtetése, továbbá az egészségügyi intézményeknek, illetve az időseket otthonukban ellátó szolgálatnak is működnie kell változatlan formában.

Arról folyt vita – tette hozzá –, hogy a Hegyvidék két nyugdíjasklubjában legyen-e szünet, végül Fonti Krisztina alpolgármester javaslatára az a döntés született, hogy a Németvölgy Gondozási Központban nem fognak szünetelni az idősek programjai. Pokorni Zoltán abban is bízik, hogy az idősek körében népszerű, közösségi élményeket nyújtó Hegyvidéki Kulturális Szalon is zavartalanul tud majd üzemelni.

kovacs_kati04

„A januárban, februárban és márciusban nyitva maradó intézményekben is takarékoskodni kell majd – a termosztátot lejjebb csavarjuk, pulóvert húzunk, takarót tekerünk a derekunk köré. De ha ennyivel megússzuk a háborús helyzetet, akkor utólag elmondhatjuk, hogy a Jóisten szeretett bennünket” – fejezte ki reményét a polgármester. Zárszóként köszönetet mondott mindazoknak, akik egész évben működtetik az idősellátás rendszerét, és a járvány idején is talpon maradtak, hogy ellássák a Hegyvidéken a gondozásra szoruló időseket.