Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Folyamatosan tesztel és fertőtlenít az önkormányzat a nevelési intézményekben

Folyamatosan tesztel és fertőtlenít az önkormányzat a nevelési intézményekben

Bizonyára Önök is értesültek arról, hogy a koronavírus-fertőzés világszerte ismét növekvő tendenciát mutat. A 2020/2021-es nevelési év megkezdésével óvodáinkban, bölcsődéinkben továbbra is szigorú megelőző intézkedéseket alkalmazunk a járvány terjedésének megfékezése érdekében.

Az önkormányzat a hegyvidéki óvodák, bölcsődék minden munkatársát letesztelte, illetve teszteli a nevelési év első napjaira, és a tesztelést a továbbiakban is rendszeresen végezzük. Ahogy már tavasszal és a nyár folyamán is történt, rendszeres fertőtlenítő takarítást végzünk az épületekben és az udvarokon.

A néhány hónappal ezelőtti szabályok nem változtak, a szülők továbbra is maszkban, kézfertőtlenítés után léphetnek be az intézményekbe.

Kérjük a Tisztelt Szülőket, ha gyermekükkel a közelmúltban külföldön tartózkodtak, jelentsék az óvodapedagógusoknak, gondozóknak, és fokozottan figyeljék gyermekük egészségi állapotát. Amennyiben gyermekük belázasodna, feltétlenül hívják fel a háziorvost, és a kapott instrukciókat tartsák be. A gyermekek testhőmérsékletét a nevelési intézményeink bejáratánál ellenőrzik, és 37,3 °C-nál magasabb érték esetén a gyermek nem léphet be az intézmény területére. Gyógyulása után csak orvosi igazolással hozható közösségbe.

Tisztelettel kérjük továbbá Önöket, hogy folyamatosan kövessék a járványhelyzettel és a vonatkozó általános szabályozással kapcsolatos kormányzati tájékoztatást.

Az önkormányzat továbbra is fokozottan védi és a jövőben is teszteli a szociális intézményekben dolgozókat, az idősekkel foglalkozó munkatársakat.

Mivel a járvány az időseket veszélyezteti a leginkább, ezért elmarad az idősek napi rendezvény és a nyugdíjas klubok is zárva maradnak.

Az önkormányzat valamennyi kulturális és sportintézményében kötelező a maszkviselés, az egészségügyi előírások betartása.

A MOMKULT az alábbi felhívást tette közzé honlapján:

A fertőzés kockázatának csökkentése érdekében kérjük az alábbi néhány szabály, ajánlás betartását:

  • felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a jelenleg érvényben lévő járványügyi szabályokkal összhangban a MOMkultban az előadások létszámát nem korlátozzuk, de a színházteremben és az előterekben a maszk használata kötelező!
  • kizárólag akkor látogassák intézményünket, amennyiben teljesen egészségesek;
  • az épületben a védőtávolság megtartása ajánlott, amennyiben ez nem tartható, kérjük viseljenek arcmaszkot;
  • kérjük, az épületbe belépve használják a kihelyezett kézfertőtlenítőket;
  • lehetőség szerint személyes vásárlásaik során részesítsétek előnyben az érintésnélküli fizetési formákat;
  • a Színházterem és egyéb rendezvénytermeink ajtajait az előadások kezdete előtt fél órával megnyitjuk, hogy megelőzzük az esetleges torlódást;
  • szintén a torlódás elkerülése érdekében a Színháztermi programok végén a látogatók a nézőteret szakaszosan hagyhatják el, ebben munkatársaink hangosbemondón keresztül segítenek.

    Forrás: https://momkult.hu/momkult-osz/


A Hegyvidéki Önkormányzat ezúton is köszöni a lakosok együttműködését.

Vigyázzunk egymásra!