Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Hetente tesztel az önkormányzat

A Hegyvidéki Önkormányzat a maximális biztonság érdekében rendszeresen szűri koronavírusra a kerület egészségügyi dolgozóit és a nevelési intézmények munkatársait. Az idősekkel és gyerekekkel kapcsolatban álló, magas kockázatú dolgozókat érintő tesztelés során eddig összesen 244 tesztet végeztettünk. Örömteli, hogy valamennyi teszt negatív lett.A tesztelés a házi segítségnyújtásban dolgozó gondozónők, az újszülötteket látogató, az egészséges csecsemőket beoltó területi védőnők, az otthonukból kimozdulni nem tudó betegeket ellátó szakápolók, illetve közösségi pszichiátriai gondozókat érinti. Jövő héten kezdjük a Polgármesteri Hivatal ügyfelekkel rendszeresen találkozó munkatársainak, valamint az ügyeletes bölcsődékben és az óvodákban dolgozók tesztelését. Ez további 280 fő előszűrését jelenti majd.
Emellett a kerületi háziorvosok és a házi gyermekorvosok, a fogorvosok illetve az asszisztenseik, valamint az ügyeleti ellátásban közreműködők számára is felajánlottuk a rendszeres és térítésmentes tesztelést.
Az önkormányzat a közelmúltban kötött keretmegállapodást megbízható szerológiai és PCR tesztek végzésére. A korábban alkalmazott gyorstesztek ugyanis három esetben is téves eredményt mutattak a többszörös, azóta is használt PCR teszttel elvégzett kontroll alapján.